Menu
 
 

Pěší stezka a cyklostezka do hospodářského parku by mohla být brzy realitou

Napsal: Daniel-Andreas Kremzow / 13.6.2024
 

Nedůstojnému dojíždění občanů Českých Velenic do firem sídlících v Hospodářském parku přes rozblácenou louku by mohla být brzy vzpomínkou a občané by mohli chodit a jezdit po zpevněné cestě z ulice T. G. Masaryka přímo k velké křižovatce v Hospodářském parku.

 
Pěší stezka a cyklostezka do hospodářského parku by mohla být brzy realitou
Trasa cyklostezkyAutor:

Psali jsme v našich volebních novinách: „Již dlouhá léta mluví o zpevnění cesty pro pěší a cyklisty z města do Hospodářského parku. Ve firmě Magna Cartech, GEM Bohemia a Kinshofer pracuje značné množství občanů našeho města a tuto infrastrukturu považujeme za klíčovou. V obou případech je nutné se dohodnout s majiteli pozemků, aby se tato kritická infrastruktura konečně vybudovala.“

S radostí můžeme konstatovat, že se mi povedlo dohodnout se s jednatelem firmy CBM FOREX s.r.o. o opětovném zahájení jednání o převodu pozemku nutného pro vybudování pěší stezky a cyklostezky do hospodářského parku.

S ještě větší radostí můžeme konstatovat, že se jednání o převodu pozemku, která byla dlouhá léta blokována, zdařila a zastupitelé na 8. zasedání zastupitelstva schválili komplexní směnu pozemků vč. onoho pozemku tak důležitého pro vybudování pěší stezky a cyklostezky.

Tím však práce nekončí. Pro vybudování stezky je ještě nutné dohodnout se s několika vlastníky pozemků, které leží na plánované trase stezky.

Po mém dotazu, zda vedení města již zahájilo jednání s majiteli pozemků, mi pan starosta sdělil, že ještě ne.

Je však důležité, aby se jednání obratem zahájila a ta jednaní probíhala paralelně k zastupitelstvem schválené směně pozemků, a neztrácel se tak drahocenný čas. Pan starosta mi přislíbil obratem jednání s majiteli pozemků zahájit.

 
 
 

Komunikace je u nás na prvním místě, proto budeme rádi, když nám napíšete, co Vám leží na srdci!

 
 
 
Odpovědný za stránky je Daniel-Andreas Kremzow
Tyto webové stránky využívají soubory cookies za účelem poskytování kvalitních služeb, analýzy návštěvností a cílení reklamy. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
Vyrobila WEBRYBA.CZ