Menu
 
 

Podporujeme výstavbu obchodního parku v Českých Velenicích

Napsal: Daniel-Andreas Kremzow / 23.11.2020
 

Zahájili jsme sběr podpisů pro podporu možné výstavby obchodního parku v našem městě.

 
Podporujeme výstavbu obchodního parku v Českých Velenicích
Dušan Jokl a D.-A. Kremzow / Autor: Daniel-Andreas Kremzow

Už jste zaslechli o možné výstavbě nákupního parku neboli retail parku u nás v Českých Velenicích? Sešel jsem s panem Joklem, abych se o projektu dozvěděl víc a mohl být případně nápomocen. Rád bych se s vámi podělil o dostupné informace o tomto projektu.

Obchodní park by se mohl vybudovat v našem hospodářském parku z části na pozemku pana Jokla a z části na pozemcích hospodářského parku. Původně se začalo jednat výlučně s potravinovými řetězci, Tesco, Kaufland, Lidl a spol. Ti to ale do jednoho odmítli s odůvodněním, že veřejný průzkum mezi obyvateli města vyšel negativně a že takový obchod zde není zapotřebí. Na základě této odpovědi pan Jokl oslovil developerskou společnost KPDG, která staví nákupní parky po celé republice a na kontě jich má již přes 30, jako například nákupní park v Českých Budějovicích za Otýlií (u kruháče vedle zahradního centra Ferenčík).

Mohl by tedy vzniknout nákupní park s obchodem s potravinami Penny, Lidl nebo Billa a dále Pepco a Jysk, či jim podobné. Všechno to jsou ale pouhé možnosti. Developer odhaduje celkovou výši investice přes 400 milionů korun.

Pro zajímavost bych zmínil, že dotáhnout do Českých Velenic nějaký nadnárodní potravinový řetězec se už pokoušel kdysi pan Mgr. Kovář, který koneckonců neuspěl. Proč by to tedy mělo tentokrát klapnout, když řetězci argumentuji, že České Velenice nejsou spadová oblast? Teď by ale celý projekt mohl skutečně klapnout, neboť velké řetězce jako Globus před nějakou dobou najeli na strategii, kdy chtějí vybudovat v menších městech a obcích takzvané mini markety. De-facto to samé jako velké super a hypermarkety, akorát s o něco menším sortimentem. Jinými slovy takový COOP nebo FLOP pod značkou některého velkého řetězce. Teď si kladete určitě otázku, proč to tedy tady u nás potřebujeme, když tu máme COOP, FLOP, HaiHang a jiné večerky. Jedna z možných odpovědí se nabízí jakožto rozšíření konkurence, a tudíž lepší nabídka pro občany města.

Podle dostupných informací se o nových stanovištích těchto mini marketů bude napříč všemi velkými řetězci jednat a rozhodovat na začátku února. Šance tedy, že se zvolí naše město jako jedno z nových stanovišť, je tedy stále reálná.

No a co teď s tím? Máme několik možností. Nechat to být, nebo zabojovat a získat investora a rozšířit tím nabídku služeb v našem městě. A jak můžeme zabojovat? Aby měl developer dobrou pozici na vyjednávání s nějakým řetězcem, tak by bylo potřeba ukázat zájem občanů o takové obchody. Developer navrhl sběr podpisů, které by demonstrovaly zájem obyvatel našeho města, tak i obyvatel okolí.

Petici je možné podepsat do konce ledná 2021. Aby petice byla účinná, potřebujeme minimálně 3000 podpisů.

 

Kde petici podepsat

  • Pohodlně digitálně přes odkaz digitální petice
  • Komunitní centrum Fenix
  • Čerpací stanice HOS
  • Střechy JOKL
  • Zlatnictví Jaromír Švec
  • Česká pošta pobočka České Velenice
  • MeÚ České Velenice

Plánované umístění obchodní parku

Podporujeme výstavbu obchodního parku v Českých Velenicích
Pohled na pozemek, kde by měl vzniknout obchodní park a napojení na automyčku Jokl Carwash / Autor: Daniel-Andreas Kremzow
Podporujeme výstavbu obchodního parku v Českých Velenicích
Pohled na vjezd na pozemek nového obchodního parku České Velenice / Autor: Daniel-Andreas Kremzow
Podporujeme výstavbu obchodního parku v Českých Velenicích
Pohled na pozemek nového obchodního parku České Velenice / Autor: Daniel-Andreas Kremzow
 
 

Komunikace je u nás na prvním místě, proto budeme rádi, když nám napíšete, co Vám leží na srdci!

 
 
 
Odpovědný za stránky je Daniel-Andreas Kremzow
Tyto webové stránky využívají soubory cookies za účelem poskytování kvalitních služeb, analýzy návštěvností a cílení reklamy. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
Vyrobila WEBRYBA.CZ