Menu
 
 

Sport pro všechny, oddíl který je tu hlavně pro naše děti

Napsal: Renata Babická ve spolupráci s Jaroslava Stehlíková, Jana Zemánková / 22.3.2021
 

Jako první Vám představíme oddíl Sport pro všechny. Tento oddíl se zaměřuje hlavně na naše děti, pro které kromě sportovních aktivit, připravuje i akce napříč celým rokem. Sport pro všechny se nevěnuje pouze jednomu sportovnímu odvětví, ale dává dětem možnost získat základy různých sportů a pohybových aktivit, naučit se hýbat nebo jednoduše nabízí prostor, kde by se naše děti vyřádily.

 
Sport pro všechny, oddíl který je tu hlavně pro naše děti
Pohádkový les / Autor: Jana Zemánková

Co vlastně znamená Sport pro všechny?

Sport pro všechny se zabývá podporou a napomáháním rozvoje tělesné výchovy a sportu široké veřejnosti. Zaměřuje se na všeobecnou gymnastiku, rekreační sporty, aerobic, jógu, zdravotní tělesnou výchovu, psychomotoriku, cvičení a pobyt v přírodě, taneční sport a step.

Navazuje na snahy předchůdců přiblížit a zpřístupnit tělesnou výchovu a sport. Vznikl po rozdělení Československa v roce 1993 a hlásí se k odkazu Dr. Miroslava Tyrše. Čerpá z práce lékařů, pedagogů a dalších odborníků, kteří pochopili význam pohybu pro člověka. Sport pro všechny se nepohybuje na hranici lidských možností nebo vítězství, ale jak je uvedeno v názvu, je tu pro všechny. Pro ty, kteří se chtějí sportem bavit, ale zároveň i naučit se správně hýbat. Pro ty, kteří se nechtějí věnovat pouze jednomu sportu, ale chtějí získat základy do různých sportovních odvětví.

Vznik SPV v Českých Velenicích

Samotný oddíl SPV vznikl přibližně před 20 lety. Nicméně sportování v podobném duchu, zde probíhalo již daleko dříve. Společně se cvičením organizovali členové tohoto spolku i výlety na kolech, do bazénu nebo přírody a navštěvovali zajímavá místa v našem okrese. Oddíl SPV tvoří hned několik „pododdílů“ jako např. aerobik, zdravotní cvičení, cvičení rodičů a předškolních dětí, sportovní hry a badminton. V minulosti se děti pravidelně účastnily okresních závodů v plavání, atletice, dnů sportu nebo Pražského maratonu.

Současná situace

Co se týká počtu členů, tak ještě před pár lety činila základna kolem 100 členů. Bohužel poslední dobou zájem dětí o sport upadá, proto bylo nutné některé aktivity dočasně přerušit. Aktuální situace bohužel nepřispívá k tomu, aby se zájem dětí o sport zvýšil, ba naopak. Pevně doufám, že třeba i tento článek přispěje k propagaci tohoto sportu, a jakmile to bude možné sejdeme se v hojném počtu v naší sportovní hale.

Aktivity pro město

Kromě sportovních aktivit, SPV každoročně organizuje různé akce pro děti jako Dětský karneval, Pohádkový les, Mikulášskou nadílku, dříve také podzimní Cestu za drakem nebo ples Šibřinky. Tyto akce se těší velké oblibě místních občanů, především pak dětí.

Základní informace:

Předsedkyně oddílu: Jaroslava Stehlíková
Práce s mládeží: Ano – cvičení pro děti a badminton
Cvičení pro dospělé: Ano - aerobik a cvičení na míčích
Místo: Sportovní hala, areál TJ Lokomotiva Č. Velenice

 
Sport pro všechny, oddíl který je tu hlavně pro naše děti
SPV - Sport pro všechny / Autor: Jana Zemánková
Sport pro všechny, oddíl který je tu hlavně pro naše děti
SPV - Sport pro všechny / Autor: Jana Zemánková
 
 

Komunikace je u nás na prvním místě, proto budeme rádi, když nám napíšete, co Vám leží na srdci!

 
 
 
Odpovědný za stránky je Daniel-Andreas Kremzow
Tyto webové stránky využívají soubory cookies za účelem poskytování kvalitních služeb, analýzy návštěvností a cílení reklamy. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
Vyrobila WEBRYBA.CZ