Menu
 
 

Spuštění nového sběrného dvora se blíží

Napsal: Daniel-Andreas Kremzow / 17.12.2020
 

Brzy budeme vozit náš odpad, který se nám nevejde, nebo nepatří do popelnice pro smíšený odpad, do zbrusu nového sběrného dvora v hospodářském parku.

 
Spuštění nového sběrného dvora se blíží
Sběrný dvůr Č. Velenice / Autor: Daniel-Andreas Kremzow

Provozní řád, to je poslední díl chybějící ke spuštění nového sběrného dvora města České Velenice. K tomu, aby se mohl začít zpracovávat provozní řád, bylo nutné vyčkat na kolaudační souhlas stavby, který je v tuto chvíli již vydán, a nyní se čeká na schválení provozního řádu krajského úřadu.

První rok fungování sběrného dvora bude zajišťovat a provozovat firma ENVIPARTNER, s.r.o., která zpracovávala dokumentaci a žádost o dotaci, zřejmě s pracovníkem technických služeb, a budou se zajíždět veškeré režimy, zejména značení a povinné výkazy, shánění odbytu na odpad, neboť u odpadu se někdy může jednat o komoditu, o komunální odpad, a někdy pro změnu nebezpečný odpad. Firma bude za fungování sběrného dvora taky nést veškerou odpovědnost a vedoucímu technických služeb panu Šimánkovi tak odpadne náročná příprava a studování odpadové legislativy.

Pan Šimánek se bude moci naplno věnovat oragnizování práce po městě a my se vyhneme případným chybám a pokutám, dodává pan starosta Jarmír Slíva.  

Po roce fungování vyhodnotí vedení města, jak provoz funguje, a vyhodnotí ekonomickou stránku, zda bude sběrný dvůr provozovat město, nebo zda není stávající provoz levnější a nepověří firmu ENVIPARTNER, s.r.o, aby provozovala sběrný dvůr nadále.

Na můj dotaz, zda bude založená nová společnost s ručením omezeným, kde by město bylo 100% vlastníkem, přičemž tato firma by sběrný dvůr začala po roce provozovat, byla by oddělená od technických služeb a nesla by věškerou zodpovědnost za fungování sběrného dvora, mi bylo odpovězeno, že o takové variantě se ještě na úrovni zastupitelstva nejednalo.

Spuštění sběrného dvora a otevírací dobu hodnotím jako dobrou zprávu pro nás, obyvatele. Sběrný dvůr bude otevřený kromě stávajících dvou dnů ve všední dny i jeden den o víkendu. Sběrný dvůr by snad mohl fungovat od konce ledna 2021.

Zatímco špatná zpráva pro obyvatele je, že se železná sobota již konat nebude. Pro méně mobilní lidi je to určitě nemilá zpráva. V případě, kdy si občané opravdu nemohou odvézt své nepotřebné harampádí do sběrného dvora, nebo sehnat odvoz přes známé, doporučuji zavolat vedoucímu technických služeb p. Šimánkovi tel.: 775 758 855 a domluvit se na pomoci svozu nepotřebého harampádí.

 

Video

Lokace nového sběrného dvora

Spuštění nového sběrného dvora se blíží
 
 

Komunikace je u nás na prvním místě, proto budeme rádi, když nám napíšete, co Vám leží na srdci!

 
 
 
Odpovědný za stránky je Daniel-Andreas Kremzow
Tyto webové stránky využívají soubory cookies za účelem poskytování kvalitních služeb, analýzy návštěvností a cílení reklamy. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
Vyrobila WEBRYBA.CZ