Menu
 
 

Zřizujeme testovací místo v našem městě na pomoc našim pendlerům

Napsal: Daniel-Andreas Kremzow / 5.2.2021
 

Pro pendlery se zpřísňují podmínky pro cestování do zaměstnání přes hranice. Pro ně ale i pro ostatní potřebné, zřizujeme v Českých Velenicích testovací místo.

 
Zřizujeme testovací místo v našem městě na pomoc našim pendlerům
Nové testovací místo na Covid19 v lékařském domě v Českých Velenicích / Autor: Daniel-Andreas Kremzow

Od středy 10. února 2021 Rakouská republika zpřísňuje pravidla pro pendlery, kteří se budou muset při kontrole prokázat negativním výsledkem testu PCR nebo antigenního testu. Nejbližší testovací místo je v Třeboní a dál v Českých Budějovicích a Jindřichově Hradci, přičemž čekací doba na volný termín může být i 5 dní.

Z tohoto důvodu jsem se obrátil na místní zdravotnické organizace, abychom společnými silami zřídili testovací místo v našem městě. S panem doktorem Čítkem jsme připravili pilotní projekt testovacího místa, kde se budou moci naši pendleři nechat bezplatně (hrazeno přes pojišťovnu) otestovat.

Na základě zájmu občanů Českých Velenic a okolí o testování na Covid 19 pomocí antigenního testu a personálních možností testovacího místa se budou upřesňovat další možnosti testování. Objednat se budou moci zájemci on-line. 

Upozornění: V tuto chvíli se jedná o pilotní projekt. Kapacity jsou velmi omezené, celkové fungování testovacího místa je v přípravě a bude operativně přizpůsobováno aktuálním potřebám. Pro začátek proto bude testovací místo pro pendlery a nabídku termínů budeme postupně rozšiřovat, jak jen to bude možné. Prosím tedy o shovívavost, musíme vše vypilovat a usilovně pracujeme na tom, aby odběrné místo bylo pro všechny potřebné. Děkujeme za pochopení.

!!Upozorňujeme, že se jedná o preventivní antigenní testování (antigenní test není totožné vyšetření jako PCR) a není určeno pro symptomatické pacienty (tj. osoby s příznaky onemocnění covid-19) nebo pro osoby v karanténě (tj. osoby, které byly v kontaktu s covid-19 pozitivním). Osoby s příznaky onemocnění musí kontakt svého praktického lékaře (nebo hygienickou stanici)!!

Jak se objednat

Zájemci se budou moci objednat pomocí on-line rezervačního systému viz odkaz níže. V případě potíží s objednacím systémem mě určitě kontaktujte pomocí kontaktního formuláře.

Covid-19 antigenní test rezervační systém

Kde se nachází testovací místo

Ordinace MDDr. Jindřich Čítek
Riegrova 479, 378 10 České Velenice

Aktuální pravidla pro pendlery

Pravidelně dojíždějící pendleři budou v budoucnu také muset mít s sebou negativní výsledek testu PCR nebo antigenního testu, který nesmí být starší než 7 dní, při vstupu ze zemí s vysokým počtem nakažených (těch, které nejsou uvedeny v příloze A). Jako pendleři jsou označováni lidé, kteří přijíždějí alespoň jednou za měsíc z pracovních nebo soukromých důvodů nebo za účelem školní docházky. U pendlerů je vyžadována také elektronická registrace prostřednictvím Pre-Travel-Clearance. Musí se znovu zaregistrovat pokaždé, když se data změní, nejméně však po 7 dnech. Pendleři, kteří přijíždějí méně než jednou týdně, se před vstupem do země také zaregistrují. Online registrace pro pendlery je povinná od středy 10. února, předběžná registrace je možná od neděle 7. února. Pokud online registrace není možná, lze ve výjimečných případech vyplnit tištěný formulář a předat jej během kontroly.

Zdroj: Rakouské ministerstvo zdravotnictví

Jaké jsou podmínky pro absolvování a úhradu antigenních testů na covid?

Plošné testování osob, které mají o antigenní test na covid zájem, probíhá na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví od 16. 12. 2020 do odvolání. Provádí se prostřednictvím antigenních testů, u nichž je výsledek rychle k dispozici, obvykle do 20 minut. Každý pojištěnec, který se prokáže průkazem pojištěnce nebo náhradním dokladem, má nárok na provedení tohoto testování, a to nejvýše jedenkrát za 5 dní, resp. od 1. 2. 2021 jedenkrát za 3 dny. Na test je nezbytné se předem objednat. Bližší informace včetně seznamu odběrových míst pro antigenní testování i s možností objednání najdete na stránkách Ministerstva zdravotnictví. Testy jsou pro pojištěnce zdravotních pojišťoven bezplatné, resp. jsou hrazeny plně zdravotními pojišťovnami.

Zdroj: VZP

 
 
 

Komunikace je u nás na prvním místě, proto budeme rádi, když nám napíšete, co Vám leží na srdci!

 
 
 
Odpovědný za stránky je Daniel-Andreas Kremzow
Tyto webové stránky využívají soubory cookies za účelem poskytování kvalitních služeb, analýzy návštěvností a cílení reklamy. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
Vyrobila WEBRYBA.CZ